Снимка Булфото, архивЗапочва проверка на средствата за язовирите. Върховна касационна прокуратура

...
Снимка Булфото, архивЗапочва проверка на средствата за язовирите. Върховна касационна прокуратура
Коментари Харесай

Прокуратурата се самосезира за ремонта на язовири със средства на Държавната консолидационна компания

Снимка Булфото, списък

Започва инспекция на средствата за язовирите. 

Върховна касационна прокуратура (ВКП) се е самосезирала по отношение на информация, показана пред медиите от служебния министър на стопанската система Кирил Петков, за ремонта на язовири със средства на Държавната консолидационна компания (ДКК), написа

На 12.06.2021 година Петков разгласи, че е ревизирал на място язовир „ Пазар дере “ край гр. Ловеч, за който са изхарчени 2,3 млн. лв., а водоемът е източен. По думите на служебния министър той не съставлява заплаха за хората, с каквито претекстове, без социална поръчка, са отпуснати пари за ремонта.

ВКП е изискала от служебния министър на стопанската система относимата информация за задачите на инспекцията. В случай, че в хода на инспекцията бъдат открити данни за осъществени закононарушения, те ще бъдат докладвани на способената прокуратура, настояват от държавното обвиняване. При съществуване на нередности от административен темперамент прокуратурата ще уведоми съответните контролни органи за предприемане на дейности по подготвеност.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР